Většina špičkových realitních makléřů natáčí videoprohlídky nemovitostí, které svým klientům prodávají. Důvod je jednoduchý – dobře natočené video vyvolává emoce a emoce prostě prodávají.

Když se ke mně dostala nabídka prodeje velmi nadstandardního a luxusně zřízeného bytu v centru Ostravy rozhodl jsem se, že natočím videoprohlídku, jakou u nás ještě nikdo neudělal – s lidmi a krátkým příběhem.

Nejsme zastáncem videoprohlídek, které jsou na českém realitním trhu standardem (makléř chodí po nemovitosti a popisuje věci, které na videu vidíme – poměrně zbytečně). Videoprohlídka složená pouze z fotek není videoprohlídka, ale obyčejná slideshow bez „wow“ efektu.

Inspraci jsem hledal na západě, kde je realitní trh mnohem vyspělejší, než u nás. Makléři jsou profesionálové ve všech směrech a úroveň prezentací nemovitostí je špičková. Nicméně videoprohlídky s herci zde ještě také nejsou úplně obvyklé.

Jak se samotná videoprohlídka natáčela?

A tohle je výsledek

Co jsme potřebovali pro natočení?

  • jasnou vizi toho, co se na videu bude odehrávat
  • detailně připravený scénář (improvizovat se nevyplácí)
  • profesionální techniku
  • stativ s kamerovým posuvem (sliderem)
  • speciální kamerovou hlavu
  • nadšeného makléře a střihače v jedné osobě
  • cca 30 hodin práce (příprava, natáčení, střih videa)

Každá nemovitost je jiná a tomu musíte přizpůsobit i to, co se ve videu bude odehrávat. Pokud není atraktivní samotná nemovitost, prodejte výhody okolí. Ukažte videem, co lidé získají tím, když si právě tento byt nebo dům koupí. Přemýšlejte nad všemi možnými výhodami a užitky.

Jsem přesvědčen, že videoprohlídky se u nás časem stanou standardem. Je to jednoduché – dobře natočená videoprohlídka totiž urychluje prodej a zvyšuje atraktivitu nemovitosti. Tím pádem i její prodejní cenu.

Píšu o realitním světě

Všechno, co se prolétne mojí hlavou, složeno do písmen. Pěkně na jednom místě.